Vind ons op Facebook

Volwassenencatechese

In het decanaat Izegem worden op geregelde tijdstippen initiatieven aangeboden waarin aan geloofsverdieping gedaan wordt. Het gaat zowel om eigen initiatieven, als om ondersteuning van wat verenigingen of organisaties aanbieden.

In de advents- en vastentijd wordt door de Jezuïten een digitale retraite aangeboden. Wie interesse heeft kan aansluiten bij een uitwisselingsgroepje onder leiding van Hilde Vanneste - 051/32.00.41 - mail voor meer info. 

''t Zomert in de kerk', een initiatief samen met decanaat Roeselare:
Op vrijdag 30 juni om 19.30 uur: getuigenis door Jan Dumon - H. Familiekerk Bosmolens Izegem en
Op vrijdag 25 augustus om 19.30 uur: getuigenis door bisschop Lode Aerts - St.-Michieskerk Roeselare
met aansluitend kansen tot ontmoeting bij een natje en een droogje.

In samenwerking met het CCV (vormingsdienst bisdom Brugge) wordt tweejaarlijks de lessencyclus van het Leerhuis in Izegem aangeboden. Wij ondersteunen ook de vormingsactiviteiten die doorgaan in het pastoraal centrum De Bron in Harelbeke of activiteiten uit andere decanaten.

In het decanaat zelf zijn er regelmatig bezinnende en/of vormende avonden vanuit 'Fundamenten & Stromingen', de werkgroep 'volwassenencatechese', de federaties of pastorale eenheid.

In het verleden brachten we bijbelse verhalen in de bibliotheek, of vertelden we kerstverhalen op de zolder van het decanaatshuis tijdens de Izegemse kerstmarkt.