Vind ons op Facebook

De kerk getuigt

Doopcatechese

De priester, diaken of iemand van de werkgroep dooppastoraal maakt een afspraak voor een thuisbezoek. Er wordt uitleg gegeven over de betekenis van het doopsel, het hoe en wat van een doopviering en er wordt tevens materiaal aangereikt om eventueel zelf een boekje samen te stellen.

Lees meer

Ons kindje laten dopen

Eerste Communie

Rond de leeftijd van 6 à 7 jaar worden de jongens en meisjes uit de lagere school uitgenodigd voor de eerste keer aan te zitten aan de tafel van de Heer.

Lees meer

vormsel

Vormselcatechese

Op het voorbereidend parcours laten we de jongeren en hun gezin, afwisselend in kleine en grote groep, op een eigentijdse en creatieve manier kennismaken met de geloofsgemeenschap.

Lees meer

vormsel

Huwelijksvoorbereiding

Kiezen voor het kerkelijk huwelijk is de belofte van trouw voor elkaar, de geloofsgemeenschap en God uitspreken. Kerkelijk gehuwden willen God niet zien als een toegevoegde waarde, maar als een blijvende Inspirator waarop ze hun leven als koppel op willen baseren.

Lees meer

Wij willen trouwen

Volwassenencatechese

In het decanaat Izegem worden op geregelde tijdstippen initiatieven aangeboden waarin aan geloofsverdieping gedaan wordt. Het gaat zowel om eigen initiatieven, als om ondersteuning van wat verenigingen of organisaties aanbieden.

Lees meer

volwassenencatechese

Bezinnende woorden

Een homilie, duiding, een tekst voor een bezinnend woord...

Lees meer

bezinnende woorden